Ingen jul uden nisser _

Kapitel 1 / 14
Kan nisser glemme?
Det er 1. december, Nannas mor er taget til Grønland, og hendes far gider ikke jule, men så er det jo heldigt, at man kender tre nisser...
Kapitel 2 / 14
Kan det spises?
Nanna har lavet en stor skål risengrød med kanel og smørklat til de tre nissevenner, men hvis man ikke kan huske smagen, kan man så lide risengrød?
Kapitel 3 / 14
Hvad er en nisse?
Nisserne er gået ud på gaden for at finde noget at spise, men når man ikke passer på, bliver man set. Og folk er ikke vant til at se ægte, levende nisser...
Kapitel 4 / 14
Glemsomme nisser
Nille, Nok og Nuller er hurtigt tilbage på loftet hos Nanna, men hvad gør man, når man har glemt, hvad det vil sige at være nisse? Kan man lære det igen?
Kapitel 5 / 14
I nisselære
Nille, Nok og Nuller kan ikke lide, at Nanna er ked af det. De foreslår, at hun lærer dem alt om julen, men det er lettere sagt end gjort.
Kapitel 6 / 14
Jesus Kristensen
Nisserne har læst hele natten, men vil gerne lige have sat nogle ting på plads - især om ham der Jesus Kristensen. Det med julen er stadig meget forvirrende for dem.
Kapitel 7 / 14
Kan nisser trylle?
Nanna skal i skole, så hun beder nisserne om at opføre sig pænt, imens hun er væk. Men de kan ikke sidde stille ret længe, og straks er de i gang med at prøve at trylle mad frem.
Kapitel 8 / 14
Hvad er julepynt?
Nille, Nok og Nuller har gjort deres bedste for at overraske Nanna. De har pyntet op til jul på hendes værelse. Der er bare lige det ved det, at det ikke er sådan man pynter op...
Kapitel 9 / 14
Overtro og gaveræs
Nanna VIL fejre jul ligesom alle de andre år, men Nannas far synes, det er overtro og gaveræs. Han tror hverken på julemanden eller nisser, og vil ikke fejre jul.
Kapitel 10 / 14
Er lykken et juletræ?
De tre nisser vil gøre Nanna glad og prøve at få hendes far i julehumør, så de år på jagt efter et stort juletræ.
Kapitel 11 / 14
Et kæmpestort træ
Nisserne har fundet det mest fantastiske juletræ, Nanna nogensinde har set. Problemet er bare, at træet burde have stået foran centret, hvor julemanden skulle tænde det.
Kapitel 12 / 14
Ikke mere nissepis
Nannas far kan ikke forstå, at hans datter har stjålet et juletræ, og han kan slet ikke forstå hvordan - og han vil på ingen måde acceptere, at det er nisserne.
Kapitel 13 / 14
Glemsomhed
Nannas far ligger i sengen, og Nanna tror ikke længere, at det vil blive jul. Men så falder der et stykke papir ud af en af bøgerne, og det viser sig, at det er Nanna, som har glemt noget.
Kapitel 14 / 14
Jule-trylleri
Så kommer nisserne endelig i gang med at jule, og det går ikke stille for sig. Der bliver både tryllet kager, steg, gaver og slik. Men det største trylleri banker på døren.
Ingen jul uden nisser
Trine Bundsgaard
14 Kapitler
14
Antal point

Detaljer om bogen:

Genrer:
Forfatter: Trine Bundsgaard
Illustrationer: Kim Svarer Knudsen, Kim Svarer
Antal kapitler: 14
Udgivet: 30. november 2011
Let lixtal: 10
Svær lixtal: 17

Læs, løs og lær

Når du har læst bogen, kan du quizze, give point og løse opgaver.

Quiz

Ingen jul uden nisser

Let quiz » Svær quiz »

Løs opgaven(erne)

Lav skønlitterære opgaver

Vælg en opgave »

Giv bogen point