Jul i rummet _

Kapitel 1 / 12
Juleplaneten
Den gode gamle julemand og alle hans nisser måtte flytte fra Grønland, fordi isen smeltede. De har opfundet et nyt brændstof og fundet sig til rette på Juleplaneten.
Kapitel 2 / 12
Sære spor i sneen
Der opstår panik, da nisserne opdager, at dunkene med DFFM brændstof er væk - og endnu værre bliver det, da de også finder ud af, at der mangler en masse gaver.
Kapitel 3 / 12
Julen er i fare
Nisserne ved ikke, hvordan de skal redde julen, så de håber, at agent Bille kan hjælpe. Bille finder da også straks fodspor i sneen, men hun har overset noget...
Kapitel 4 / 12
En prutte-dreng
Denon er en lille, rødhåret dreng. Han gemte sig i Billes raket for at slippe væk fra dem, der drillede ham. Problemet er bare, at han prutter forfærdeligt.
Kapitel 5 / 12
Snuser
Nisserne har ikke brændstof nok, så Denon må blive på Juleplaneten. De henter "Snuser", som er et rensdyr, der kan snuse sig frem til, hvor fodsporene kommer fra.
Kapitel 6 / 12
Tre små rumvæsner
Snuser følger fodsporene og fører nisserne og Denon til et rumskib. Her opdager de nogle små rumvæsner, som bestemt ikke bryder sig om nisser - og de har gaverne.
Kapitel 7 / 12
Hvem hader nisser?
Nisserne fortæller julemanden, hvad de har fundet ud af. Han kan ikke forstå, hvorfor rumvæsenerne hader dem, så han sender dem tilbage, og så opdager han Denon.
Kapitel 8 / 12
Rumskibet
Nisserne bliver opdaget af rumvæsnerne. Selvom de kæmper bravt, bliver de taget til fange og bundet, men de har ikke fanget alle, og pludselig hører de et stort brag.
Kapitel 9 / 12
En prut-redning
Rumvæsnerne falder omkuld, fordi Denon prutter voldsomt, så de flygter allesammen ned ad en trappe, hvor de gør en en stor opdagelse.
Kapitel 10 / 12
Robottens historie
Der er en robot i kælderen, og den har fået fat på en af nisserne. De får den til at falde til ro og forklare, hvorfor de er så sure - og det handler om deres ønsker.
Kapitel 11 / 12
Sikke noget rod
Robotterne har været sure på nisserne og julemanden, fordi de aldrig har fået det, de ønskede sig. Det viser sig, at der er en rigtig god forklaring på hvorfor.
Kapitel 12 / 12
Julevenner
Rumvæsnerne er kede af, at de har troet, at nisserne ikke ville opfylde deres ønsker, så de hjælper med at få julen op at stå igen. Så blev det alligevel jul.
Jul i rummet
Louise Roholte
12 Kapitler
12
Antal point

Detaljer om bogen:

Genrer: Julekalendere, Science fiction
Forfatter: Louise Roholte
Illustrationer: Kim Svarer
Antal kapitler: 12
Udgivet: 30. november 2018
Let lixtal: 14
Svær lixtal: 24

Læs, løs og lær

Når du har læst bogen, kan du quizze, give point og løse opgaver.

Kommenter bogen

Send kommentar »

Løs opgaven(erne)

Lav skønlitterære opgaver

Vælg en opgave »

Giv bogen point