Stine Jul Rasmussen _

Jeg har altid elsket at læse.

Jeg har altid været vild med at læse bøger og høre gode historier.

Da jeg ikke kunne læse selv, hørte jeg historier på bånd. Jeg elskede at ligge og høre om Troldepus, eller om Den lille tykke mand, Prop, og hans ko, Berta, der kunne tale. Jeg hørte også om Mads og Mikkel, Robin Hood og Askepot. Når jeg hørte historier, så jeg en lille film inde i mit hoved - det var en skøn måde at bruge tiden på.

Men jeg hørte ikke kun historier på bånd. Hver aften læste min mor eller far for mig. Jeg kan hske, at de har læst om alle børnene i Bulderby og om Pippi. Jeg kunne rigtig godt lide de historier, som Astrid Lindgren havde skrevet. Der var også Brødrene Løvehjerte... Jeg tror nok, at jeg græd lidt, da min mor læste den bog for mig!

En god historie kan skabe en stemning. Måske bliver man glad, fordi der sker noget godt for hovedpersonen. Eller man kan komme til at grine, hvis det er en sjov historie. Men som i Brødrene Løvehjerte, kan man også komme til at græde, hvis man læser en trist historie.

Da jeg selv lærte at læse, gik jeg i gang med at læse mange af bøgerne på skolens bibliotek. Først læste jeg om Troldepus. Så læste jeg om gamle danske konger, dronninger og prinsesser. Jeg læste også om krige og børn i gamle dage. Senere tog jeg fat på historier om kærlighed.

Jeg elsker stadig bøger. Jeg nyder at læse en sørgelig historie, en spændende krimi eller en kærlighedshistorie. Men jeg læser også fagbøger. Det skal helst være om noget historisk - eller om læsning.

Jeg interesserer mig nemlig rigtig meget for læsning. Jeg har været lærer i 8 år, og jeg har lært mange børn at læse. Nu er jeg redaktør her på frilæsning.dk. Det er et skønt job. Jeg arbejder nemlig med læsning og gode historier, forfattere og fagbøger hele tiden!

Stine Jul Rasmussen _

Jeg har altid været vild med at læse bøger og høre gode historier.

Dengang jeg endnu ikke kunne læse selv, lyttede jeg til historier på bånd. Jeg elskede at ligge foran min båndoptager og lytte til historier om den lille trold, Troldepus, eller om Den lille tykke mand, Prop, og hans talende ko, Berta. Jeg lyttede også til historien om Mads og Mikkels venskab, Robin Hoods eventyr og Askepots trængsler med de onde stedsøstre. Når jeg lyttede til historierne, så jeg en lille film inde i mit hoved - det var en fantastisk måde at tilbringe tiden på.

Men jeg hørte ikke kun historier på bånd. Hver aften læste min mor eller far for mig. Jeg kan tydeligt hske, at de har læst alle Astrid Lindgrens historier højt for mig. Jeg elskede at høre om alle børnene i Bulderby og om Pippi. Og så var der også historien om Brødrene Løvehjerte... Jeg tror nok, at jeg græd lidt undervejs i den historie!

En god historie kan skabe en helt særlig stemning inde i den person, der læser den. Måske bliver man glad, fordi hovedpersonen oplever noget godt, eller man griner, fordi historien er morsom. Men ligesom i historien om Brødrene Løvehjerte, kan man også komme til at græde, hvis man lever sig ind en sørgelig fortælling.

Da jeg selv lærte at læse, kastede jeg mig over bøgerne på skolebiblioteket. Først læste jeg alle bøgerne om Troldepus, senere læste jeg historiske fortællinger om gamle danske konger, dronninger og prinsesser, jeg læste om krige og børn i gamle dage. Jeg læste også gamle klassikere skrevet for børn, og senere tog jeg fat på historier om kærlighed og teenagere.

Jeg elsker stadig bøger, og jeg læser masser af skønlitteratur og nyder at fordybe mig i en sørgelig historie, en spændende krimi eller en romantisk kærlighedshistorie. Men jeg læser også faglitteratur, helst om historiske begivenheder og personer - eller om læsning.

Jeg interesserer mig nemlig rigtig meget for læsning. Jeg har været lærer i 8 år, og jeg har lært mange børn i 1. klasse at læse. Nu er jeg redaktør her på frilæsning.dk. Det er et fantastisk job, for jeg arbejder med læsning og gode historier, forfattere og fagbøger hele tiden!