Mary Shelley _

Læs om forfatteren bag bogen "Frankenstein" fra 1818.

Mary Shelley var en engelsk forfatter, som levede fra 1797 til 1851. På den tid gik piger ikke ret meget i skole, men Mary var heldig. Både hendes mor og far var forfattere, og de havde mange bøger, som Mary gerne måtte læse.

Da Mary var 18 år, var hun på ferie med sin mand og nogle venner, blandt andet vennen Lord Byron, som var digter. Det var koldt, så de brugte tiden på at sidde inden døre og læse spøgelseshistorier højt. En dag fik Lord Byron en idé: ”Vi skal hver især skrive en spøgelseshistorie.”

Mary kunne ikke finde på noget at skrive om, men en nat havde hun en drøm om en mand, som gav liv til et ækelt væsen, han selv havde lavet. Da Mary vågnede, vidste hun, at hun ville skrive en historie ud fra denne drøm. Det blev til romanen ”Frankenstein”, som udkom i 1818.

Mary Shelley _

Læs om forfatteren bag gyserklassikeren "Frankenstein", der udkom i 1818.

Mary Shelley var en engelsk forfatter, som levede fra 1797 til 1851. På den tid var det ikke normalt, at piger gik ret meget i skole, men Marys forældre var selv forfattere, og lille Mary blev opmuntret til at læse alle de bøger, hun ville. Mary var interesseret i mange ting, blandt andet naturvidenskab, men hun kunne også lide at dagdrømme.

Da Mary var 18 år, var hun på ferie med sin mand og nogle venner, blandt andet vennen Lord Byron, som var digter. Det regnede og var koldt, så de brugte tiden på at sidde inden døre og læse spøgelseshistorier højt for hinanden. En dag fik Lord Byron en idé: ”Vi skal hver især skrive en spøgelseshistorie.”
Mary kunne ikke finde på noget at skrive om, men en nat havde hun en uhyggelig drøm om en mand, som gav liv til et ækelt væsen, han selv havde lavet. Da Mary vågnede, vidste hun, at hun ville skrive en historie ud fra denne drøm. Det blev til romanen ”Frankenstein”, som udkom i 1818.

Forfatter

Mary Shelley_

Læs om forfatteren bag gyserklassikeren "Frankenstein", der udkom i 1818.

Læs mere på lix 22»Læs mere på lix 29»

Skønlitteratur