Ina Fischer Andersen _

Hej! Jeg hedder Ina, og jeg er biolog.

Jeg har bl.a. været i England, hvor jeg har lært rigtig meget om truede dyr.

Når jeg hører, at et dyr er blevet udryddet, gør det ondt i mit hjerte. Jeg har det som om, at alle truede dyr lever i mit hjerte.

Jeg er faktisk vild med rigtig mange dyr. Ikke kun de truede. Jo mere sjovt et dyr ser ud, jo mere vild er jeg med det. Og der er rigtig mange sjove dyr. Tænk bare på en giraf, en flodhest og et næsehorn. De er da fantastiske, ikk? Har du mon hørt om en glasfrø? Du kan se direkte ind gennem huden på dens mave. Du kan se helt ind til dens hjerte, lever og tarme. Det synes jeg er helt vidunderligt.

Jeg er også tosset med dyr, der har levet for længe siden fx dinosaurer og istidsdyr. Når jeg skriver om dem, tænker jeg på, hvordan det ville være, hvis de var i live i dag. Tænk, hvis du lige gik ned for at købe en pose slik, og så mødte du en kæmpe Tyrannosaurus rex nede på marken! Eller, hvis du gik en tur med din hund og så lige pludselig stødte ind i en sabelkat med lange spidse tænder. Jeg tror nok lige, at du ville gribe din hund i en fart og tage benene på nakken.

Jeg bor sammen med mine to store børn og min mand. De er jo også pattedyr – som du og jeg. Så jeg har dyr tæt på mig hele dagen. Og det er jeg glad for. Nu tror du måske, at vi har masser af kæledyr hjemme hos os, men det har vi ikke. Jeg kan nemlig ikke tåle pelsdyr. Når jeg er sammen med dem, nyser jeg, og min næse kløer. Det er der mange, der synes er ret sjovt, når nu jeg er så vild med dyr.

Ina Fischer Andersen _

Hej! Jeg hedder Ina, og jeg er biolog.

Jeg har bl.a. studeret i England, hvor jeg har lært en masse om truede dyr.

Når jeg hører, at et dyr er blevet udryddet, er der en lille bid af mit hjerte, der brister. Jeg tror nok, at alle truede dyr lever i mit hjerte.

Jeg er faktisk vild med rigtigt mange dyr. Ikke kun de truede. Det plejer at være sådan, at jo mere mærkværdigt et dyr er, jo mere fantastisk synes jeg, at det er. Og der er heldigvis nok at tage af. Tænk bare på en giraf, en flodhest og et næsehorn. De er da rimeligt sjove, ikk? Og har du for resten hørt om en glasfrø? Den er gennemsigtig på maven. Når du vender den om, kan du se direkte ind til dens hjerte, lever og tarme. Det synes jeg er helt vidunderligt.

Jeg er også tosset med dyr, der levede for længe siden fx dinosaurer og istidsdyr. Når jeg skriver om dem, forestiller jeg mig, hvordan det ville være, hvis de levede i dag. Tænk, hvis du lige gik ned for at købe en pose lakrids, og så mødte du en kæmpe, enorm Tyrannosaurus rex nede på marken! Eller, hvis du var ude at gå en tur med din hund og tilfældigvis stødte ind i en sabelkat med 20 cm lange, sylespidse hjørnetænder. Jeg tror nok lige, at du ville gribe din hund i en fart og tage benene på nakken.

Jeg bor sammen med mine to store børn og min mand, som jo også er pattedyr – ligesom dig og mig. Så jeg er omgivet af dyr dagen lang. Og det passer mig faktisk fint. Nu tror du så måske, at vi har masser af kæledyr hjemme hos os, men det har vi ikke. Jeg har nemlig allergi overfor pelsdyr. Det er der mange, der synes er rigtig sjovt, når nu jeg er så vild med dyr.

Forfatter

Ina Fischer Andersen_

Mit hjerte banker for de truede dyr.
Jeg synes, at vi skal gøre alt for at passe på dem.
Mine bøger er til ære for alle de fantastiske dyr, der findes i verden.

Læs mere på lix 17»Læs mere på lix 22»

Faglitteratur