Mette Hauberg _

Jeg er lærer, og det har jeg været i mange år.
Det er sjovt at være lærer, for jeg får lov til at lære børn at læse.

Jeg får også lov til at lave musik og billeder med børn, for jeg underviser i dansk, musik og billedkunst.

Jeg har en mand og to døtre. Vi fire bor i et gammelt træhus med en stor have. Vi bor lidt ude på landet, men alligevel tæt på en by.

I min familie kan vi godt lide dyr og har en masse af dem. Vi har hund, kat, hest og høns. Så jeg fik den ide, at vi kunne lave nogle små fagbøger om alle vores dyr. Så kan andre børn læse om vores dyr og høre om hvordan vi passer dem.

Jeg ved fra mit arbejde som lærer, at mange børn godt kan lide at læse bøger om dyr, også de børn, som lige er ved at lære at læse. Det er dem jeg skriver bøger til, men andre dyreglade børn må selvfølgelig også læse bøgerne.

Billederne i mine bøger er hjemme fra os og pigen Ida er min datter. Hun hedder noget andet i virkeligheden, men det er det eneste, som ikke passer i bøgerne.

Mette Hauberg _

Jeg hedder Mette Hauberg og er 52 år.

Jeg bor lidt ude på landet med min familie i et gammelt hus
med en stor have og en masse dyr.

Vi har hund, kat, hest og høns.

Jeg har været lærer gennem 25 år og har undervist rigtigt mange børn i dansk, musik og billedkunst. Det synes jeg godt om. Især at lære børn at læse er sjovt. Nogle gange er man så heldig at opleve lige når det sker, at et barn lærer det, og det er et stort øjeblik. Det har jeg prøvet nogle gange.

Måske fordi jeg synes, det er så fantastisk, når børn lærer at læse, har jeg nu kastet mig over at skrive små fagbøger til de børn, som lige akkurat er ved at lære at læse. Derfor er mine bøger meget lette, for der skal være nogle bøger til de helt nye læsere.

De fleste mindre børn vil gerne læse bøger om dyr. Og da vi i min familie har en masse dyr, er jeg begyndt med at skrive om dem. Billederne i bøgerne er af vores dyr, og pigen på billederne i nogle af bøgerne er min datter. Hun hedder ikke Ida i virkeligheden, men dyrene hedder deres rigtige navne.

Det er spændende at skrive bøger, og så er det nok også meget godt, at jeg selv prøver det, som jeg ofte beder mine elever om, nemlig at skrive en fagbog om et dyr.

Forfatter

Mette Hauberg_

Jeg hedder Mette Hauberg og er 52 år.

Jeg bor lidt ude på landet med min familie i et gammelt hus
med en stor have og en masse dyr.

Læs mere på lix 22»Læs mere på lix 24»

Faglitteratur