Hanne Broager _

Hej! Jeg hedder Hanne. Jeg synes selv, at jeg har verdens bedste job! Jeg er nemlig redaktør på frilæsning.dk. Det betyder, at jeg dagen lang er med til at gøre skolelivet lidt sjovere for alle jer skønne unger.

Før jeg blev redaktør, var jeg lærer på Tune skole. Jeg underviste fra 0.-6. klasse. Jeg brænder for læsning og skrivning, så jeg var dansklærer. Men jeg var også læsevejleder og havde specialundervisning.

Jeg ved en hel masse om, hvordan man lærer at læse og skrive. Derfor er det også mig, der har skrevet de superlette og lydrette bøger. Når man skal lære at læse, skal man også have historier, som har lidt indhold og er lidt spændende. Men når de også skal være lette, er det faktisk lidt svært. Derfor vil mange af jer nok synes, de er for lette – og det er jo godt. For så er I nået langt i jeres læseudvikling.

Der findes ikke noget bedre end at læse eller lytte til en rigtig god historie. Man sætter ligesom tiden i stå og drømmer sig ind i fortællingen. Og pludselig er det en selv, som kæmper mod den farlige drage og græder over tabet af sine forældre. Jeg selv er en kæmpe fan af fantastiske fortællinger. Men det er jo forskelligt, hvad man bedst kan lide at læse. Vi har jo ikke alle samme smag. Derfor er det vigtigt for mig, at der på frilæsning.dk er mange forskellige bøger. Lysten til at læse – og læse mere - kommer ikke af sig selv. Kun hvis man læser noget, som passer til ens læseniveau, som man kan lide, og som giver en gode oplevelser eller viden.

Nogle børn holder meget af at læse faglitteratur. De synes det er sjovere at læse om noget, som ikke er opdigtet. Måske vil de lære lidt om dyr, lande, krig osv. Andre kan bedre lide at læse tegneserier, blade eller aviser. Det er lige meget, hvad man læser, når man skal lære at læse – bare man læser. Derfor kan du også sende ønsker om nye bøger ind til os. Hvis vi synes, det er gode ønsker, sætter vi det til afstemning. Og måske bliver dit ønsker så til en bog. Alle de fagbøger, vi har, er ønsker fra børn.

Hanne Broager _

Hvis du vil opleve et mirakel, så læs!
Når du læser, skaber du nemlig dit eget mirakel...
I fantasien driver du af sted på drømmeskyer til fjerne steder,
hvor du ser, oplever og lærer om selve livet!

Hej! Jeg hedder Hanne, og jeg synes selv, at jeg har verdens bedste job! Jeg er nemlig redaktør på frilæsning.dk, og det betyder, at jeg dagen lang kan være med til at gøre skolelivet lidt sjovere for alle jer skønne unger.

Før jeg blev redaktør, var jeg lærer på Tune skole, hvor jeg underviste fra 0.-6. klasse. Jeg brænder for læsning og skrivning, så selvfølgelig var jeg dansklærer, men også læsevejleder og specialundervisningslærer.

Jeg ved en hel masse om, hvordan man lærer at læse og skrive, og derfor er det også mig, der har skrevet de superlette og lydrette bøger. Når man skal lære at læse, skal man da også have historier, som bare har lidt indhold og er lidt spændende, men når de også skal være lette, er det faktisk lidt svært. Derfor vil mange af jer nok synes, de er for lette – og det er jo godt, for så er I nået langt i jeres læseudvikling.

Der findes ikke noget bedre end at læse eller lytte til en rigtig god historie. Man sætter ligesom tiden i stå, drømmer sig ind i fortællingen, og pludselig er det en selv, som kæmper mod den farlige drage og græder over tabet af sine forældre, som uretfærdigt er gjort til slaver i et fjernt land. Jeg selv er en kæmpe fan af fantastiske fortællinger, men det er jo forskelligt, hvad man bedst kan lide at læse, for vi har jo ikke alle sammen den samme smag. Derfor er det vigtigt for mig, at der på frilæsning.dk er bøger i mange forskellige genrer og i flere forskellige sværhedsgrader. Lysten til at læse – og læse mere - kommer netop kun, hvis man læser noget, som passer til ens læseniveau, som man kan lide, og som giver en gode oplevelser eller viden.

Nogle børn holder meget af at læse faglitteratur. De synes det er sjovere at læse om noget, som ikke er opdigtet, men hvor man kan lære lidt om dyr, lande, krig osv. Andre kan bedre lide at læse tegneserier, blade eller aviser. Det er lige meget, hvad man læser, når man skal lære at læse – bare man læser. Derfor kan du også sende ønsker om nye bøger ind til os. Hvis vi synes, det er gode ønsker, sætter vi det til afstemning, og måske bliver dit ønske så til en bog. Alle de fagbøger, vi har, er ønsker fra børn.