Hanne Broager _

Jeg synes selv, at jeg har verdens bedste job!
Jeg er nemlig redaktør på frilæsning.dk.
Det betyder, at jeg dagen lang er med til
at gøre din dag lidt sjovere, når du læser.

Engang var jeg lærer på Tune skole.
Der underviste jeg fra 0.-6. klasse.
Jeg er meget glad for dansk.
Og jeg ved en hel del om,
hvordan man lærer at læse og skrive.
Derfor har jeg også skrevet nogle meget lette bøger.

Der findes ikke noget bedre
end at læse eller høre en god historie.
Tiden går i stå, og man er pludselig i en anden verden.
Bogens verden.

Det er forskelligt, hvad man kan lide at læse.
Vi har jo ikke alle samme smag.
Derfor er det vigtigt for mig,
at der er mange forskellige bøger på frilæsning.dk.
Lysten til at læse kommer ikke af sig selv.
Kun hvis man læser noget, som man kan lide.
Og som passer til ens læseniveau.

Nogle børn holder meget af at læse fagtekster.
De vil måske lære lidt om dyr, lande, krig osv.
Andre kan bedre lide at læse en god historie.
Det er lige meget, hvad du læser,
når du skal lære at læse! Bare du læser!

Hanne Broager _

Hej! Jeg hedder Hanne, og jeg synes selv, at jeg har verdens bedste job! Jeg er nemlig redaktør på frilæsning.dk, og det betyder, at jeg dagen lang kan være med til at gøre skolelivet lidt sjovere for alle jer skønne unger.

Før jeg blev redaktør, var jeg lærer på Tune skole, hvor jeg underviste fra 0.-6. klasse. Jeg brænder for læsning og skrivning, så selvfølgelig var jeg dansklærer, men også læsevejleder og specialundervisningslærer.

Jeg ved en hel masse om, hvordan man lærer at læse og skrive, og derfor er det også mig, der har skrevet de superlette og lydrette bøger. Når man skal lære at læse, skal man da også have historier, som bare har lidt indhold og er lidt spændende, men når de også skal være lette, er det faktisk lidt svært. Derfor vil mange af jer nok synes, de er for lette – og det er jo godt, for så er I nået langt i jeres læseudvikling.

Der findes ikke noget bedre end at læse eller lytte til en rigtig god historie. Man sætter ligesom tiden i stå, drømmer sig ind i fortællingen, og pludselig er det en selv, som kæmper mod den farlige drage og græder over tabet af sine forældre, som uretfærdigt er gjort til slaver i et fjernt land. Jeg selv er en kæmpe fan af fantastiske fortællinger, men det er jo forskelligt, hvad man bedst kan lide at læse, for vi har jo ikke alle sammen den samme smag. Derfor er det vigtigt for mig, at der på frilæsning.dk er bøger i mange forskellige genrer og i flere forskellige sværhedsgrader. Lysten til at læse – og læse mere - kommer netop kun, hvis man læser noget, som passer til ens læseniveau, som man kan lide, og som giver gode oplevelser eller viden.

Nogle børn holder meget af at læse faglitteratur. De synes det er sjovere at læse om noget, som ikke er opdigtet, men hvor man kan lære lidt om dyr, lande, krig osv. Andre kan bedre lide at læse tegneserier, blade eller aviser. Det er lige meget, hvad man læser, når man skal lære at læse – bare man læser. Derfor kan du også sende ønsker om nye bøger ind til os. Hvis vi synes, det er gode ønsker, sætter vi det til afstemning, og måske bliver dit ønske så til en bog. Alle de fagbøger, vi har, er ønsker fra børn.

Forfatter

Hanne Broager_

Hvis du vil opleve et mirakel, så læs!
Når du læser, skaber du nemlig dit eget mirakel...
I fantasien driver du af sted på drømmeskyer til fjerne steder,
hvor du ser, oplever og lærer om selve livet!

Læs mere på lix 16»Læs mere på lix 28»

Skønlitteratur

Faglitteratur