Ivanhoe _

Kapitel 1 / 6
En mystisk pilgrim
En genfortælling af Walter Scotts roman fra 1820. Kong Richard af England er fange i et fjernt land, og hans bror, prins Johan, vil være den nye konge.
Kapitel 2 / 6
Turneringen
Prins Johan afholder en stor turnering mellem ridderne, hvor han ydmyger jøder og saksere. Alle overraskes, da en ukendt ridder vinder - og det viser sig at være Ivanhoe.
Kapitel 3 / 6
Fangenskab
Ivanhoe er såret og får hjælp af venner, som på vej væk bliver overfaldet og taget til fange af prins Johans trofaste riddere. De vil have kvinderne - og magten sammen med prinsen.
Kapitel 4 / 6
Stormen på borgen
En sort ridder og hans følge har omringet prins Johans riddere. De vil halshugge fangerne, så de lader en præst komme ind, men han bytter i al hemmelighed plads med en af dem...
Kapitel 5 / 6
Tab og vind
Den Sorte Ridder viser sig at være kong Richard. Han stormer borgen og befrier i sidste øjeblik fangerne. Prins Johan bliver rasende og planlægger et angreb på sin bror kongen.
Kapitel 6 / 6
Kampen om tronen
Kong Richard angribes, men vinder kampen om tronen. Den tapre og ædle Ivanhoe reder én jomfru og gifter sig med en anden. England er igen et trygt og sikkert land.
Ivanhoe
Ragna Lychau
6 Kapitler
6
Antal point

Detaljer om bogen:

Genre: Historiske fortællinger
Forfatter: Ragna Lychau
Illustrationer: Kim Svarer
Antal kapitler: 6
Udgivet: 22. oktober 2018
Let lixtal: 19
Svær lixtal: 26

Læs, løs og lær

Når du har læst bogen, kan du quizze, give point og løse opgaver.

Løs opgaven(erne)

Lav skønlitterære opgaver

Vælg en opgave »

Giv bogen point